Budget Care
BECAUSE I CARE
BewindvoeringTarievenContact Budgetcoach worden?Algemene VoorwaardenUw persoonlijke paginaDisclaimerBudgetcoach worden?
Regelmatig nemen mensen contact met mij op die graag informatie willen over het vak ‘budgetcoach’.
Omdat er veel vraag is naar informatie vertel ik hier in het kort iets vak het vak!
 
In 1999 heb ik samen met met mijn man een assemblagebedrijf. In 2000 zijn de 1ste personeelsleden gekomen.
In de loop van de tijd kreeg ik zakelijk te maken met verzoeken om voorschotten, meer werk maar ook hulp bij belastingaangiftes en aanvragen toeslagen. Ook werd ik benaderd om contact op te nemen met schuldeisers.
In de loop der jaren ben ik deze werkzaamheden als een vaste aanvulling op mijn werkzaamheden gaan zien.
 
In 2009 heb ik de cursus budgetcoach gevolgd en afgesloten met een certificaat. Hierna heb ik in 2010 de opleiding basis schuldhulpverlener gevolgd . Ook deze heb ik afgesloten met certificaat. Beide cursussen heb ik gevolgd bij LearnCare.
 
Het leuke van dit vak is, is dat iedere situatie anders is. De aanvragen variëren van mensen in de bijstand tot gezinnen met een ruim inkomen. Maar iedere aanvraag is uniek. Er spelen iedere keer andere situaties die geleid hebben tot de huidige situatie. Als coach is het van belang dat je de verschillende omstandigheden kunt herkennen zodat je daar je coachingstraject op af kunt stemmen.
 
Je kunt vanuit verschillende disciplines hulpvragen krijgen. BV zorginstellingen, woningbouwverenigingen, nutsbedrijven ed. Maar ook particulieren en ZZP-ers vragen om hulp.
 
De duur van de trajecten is voor iedere case verschillend en afhankelijk van de hulpvraag. En soms is het verstandiger om door te verwijzen naar andere instanties.
Voor deze mensen ben je niet in staat om een goede afbetalingsregeling te realiseren bij de schuldeisers. En ook niet onbelangrijk, vaak is er dan ook geen geld om jouw diensten te betalen. Ik hanteer de regel dat eerst de schuldeisers tevreden moeten zijn en dan komt mijn factuur. Dat betekent dan ook dat ik soms pas na 3 maanden een 1ste kleine betaling krijg.
Echter, de dankbaarheid die je krijgt is soms al genoeg om te weten dat het met die factuur wel goed komt.
 
Mijn clienten komen bij mij via de website. Deze moet dus goed vindbaar zijn. Maar ook naamsbekendheid is belangrijk. Zorg dat mensen weten wat je doet. Het vak van budgetcoach, of zoals sommige het noemen budgetplanner, is in opmars dus er is werk maar je moet zelf erachter aan.
 
Nog een paar persoonlijke tips:
Neem, zeker in het begin, niet teveel hooi op je vork. Soms krijg je zoveel ellende te horen, dat je jezelf de gelegenheid moet geven om dit een plaatsje te geven. Naarmate dat je langer bezig bent met het vak gaat dit steeds beter.
Het is een prachtig beroep, de dankbaarheid die je krijgt is een beloning op zichzelf.
Maar kijk er niet te licht tegenaan!
 
 
Heb je verder nog vragen dan ben ik bereid deze te beantwoorden. Hier vraag ik wel een tijdsvergoeding voor. Je kan me dan bellen of mailen!
 
Succes met de uitvoer van je plannen!

BewindvoeringTarievenContact Budgetcoach worden?Algemene VoorwaardenUw persoonlijke paginaDisclaimer